Aktualitātes
Zemes stunda šogad notiks 19.martā

EH Latvia
  19.martā no 20:30-21:30 jau desmito reizi pasaulē tiek atzīmēta Zemes stunda, kas, nelietojot apgaismes objektus stundas garumā, aicina domāt par klimata pārmaiņām un individuālu paradumu ietekmi uz šīm izmaiņām. Kā katru gadu, valsts iestādes, iedzīvotāji un uzņēmumi ir aicināti Zemes stundas svētkus sagaidīt simboliski izslēdzot apgaismes objektus.

Aicinām Jūs atbalstīt Zemes stundu 19. martā plkst. 20:30, izslēdzot Tukuma  novada pašvaldības ārējo apgaismojumu un, aicinot Tukuma novada pašvaldības darbiniekus, kā arī visus Latvijas iedzīvotājus, būt atbildīgiem pret vidi ikdienā.

Gaidīsim Jūsu apstiprinājumu brīvā formā par gatavību piedalīties akcijā Zemes stunda 2016 (norādot kontaktpersonu, ar kuru sazināties vajadzības gadījumā) e-pastā - info@pdf.lv.

Atgādinot, ka apgaismojuma izslēgšana Zemes stundas laikā ir simbolisks žests,  Pasaules Dabas Fonds aicina iepazīties ar Zaļo Biroju - praktisku vides pārvaldības sistēmu, kuras mērķis ir palīdzēt motivēt darbiniekus rīkoties videi draudzīgāk, uzlabot vides apziņu, kā arī ietaupīt izmaksas organizācijas ikdienas dzīvē. Sīkāka informācija par Zaļo Biroju atrodama šeit.

Zemes tā ir pasaulē lielākā vides aizsardzības kustība, kas ik gadu risinās 172 valstīs un teritorijās. Šī gada 19.martā Zemes stunda pasaulē un Latvijā notiks jau 10 reizi. Pagājušais gads Latvijā pulcēja rekordlielu Zemes stundas dalībnieku skaitu (58 pašvaldības; vairāk kā 20 individuāli rīkoti pasākumi visā Latvijā), tāpat Zemes stunda tika bagātīgi atspoguļota nacionālajos un reģionālajos medijos (tiešraides, viesošanās studijās, reportāžas) un ar katru gadu gūst aizvien lielāku sabiedrības interesi un atbalstu.