Aktualitātes

Tukuma novada Dome aicina pieteikties uzņēmējus dalībai Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Jelgavas pilsētu un Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociāciju rīkotajās “Uzņēmēju dienās Zemgalē 2016”, kas notiks no 29. līdz 30. aprīlim Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, Kronvalda ielā 24.
Šobrīd ir rezervēts stends, kurā Tukuma novada pašvaldība kopā ar uzņēmējiem vēlas popularizēt, reklamēt un lepoties ar savu novadu un tajā sasniegto.
Pasākuma ietvaros plānots sapulcināt vairāk nekā 140 dalībniekus gan no Zemgales reģiona, gan visas Latvijas, lai iepriecinātu, izklaidētu un informētu par saviem sasniegumiem aptuveni 10 000 apmeklētāju. “Uzņēmēju dienas Zemgalē 2016” ietvaros tiks rīkota izstāde, kur būs iespēja iepazīties ar ražotāju jaunāko produkciju un pakalpojumu sniedzēju daudzveidīgo piedāvājumu gan atsevišķos uzņēmumu stendos, gan novadu un pilsētu pašvaldību organizētos kopstendos, tādējādi apmeklētājiem sniedzot plašu pārskatu par notiekošo visā Zemgalē – no Jēkabpils līdz pat Tukumam. Tāpat pašu mājās būs iespēja aplūkot apvienoto Zemgales reģiona tūrisma stendu, kas pabijis starptautiskās izstādēs, informējot apmeklētājus par vērienīgajām tūrisma iespējām Zemgalē.


Par pasākuma neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvis biznesa iespēju forums, kas šogad tiks rīkots sadarbībā ar laikrakstu “Dienas Bizness”. Foruma laikā uzņēmējiem būs iespēja uzzināt vairāk par tādiem aktuāliem tematiem kā, piemēram, eksporta veicināšana, eksporta iespējas Vācijas un citu valstu tirgos, iegūstot informāciju nepastarpināti no attiecīgo valstu tirdzniecības un rūpniecības kameru un vēstniecību pārstāvjiem.
“Mūsu pilsētas attīstības virziens ir nemainīgs – tā ir industriālā attīstība un kvalitatīvas izglītības piedāvājums. Mums vienmēr bijusi svarīga darbaspēka kvalitātes un konkurētspējas uzlabošana, inovatīvu spēju attīstība iedzīvotājos, jaunu darbavietu radīšana un pievilcīgas uzņēmējdarbības vides radīšana. Svarīgs priekšnosacījums ir infrastruktūras sakārtošana, radot pievilcīgus apstākļus investoriem. Mums ir svarīgi, lai Latvijā izmantotu vietējo ražotāju produkciju, kam ir augsta kvalitāte, adekvāta pašizmaksa, ērta ekspluatācija un apkalpošana. Jāapzinās, ka mēs sīvi konkurējam ar citām pilsētām visā Baltijas reģionā, starp kurām notiek cīņa par investīcijām un darbavietām. Tādēļ jo lielāks gandarījums, ka arī šogad Jelgavā notiks „Uzņēmēju dienas Zemgalē”, kas ir lielākais reģiona uzņēmējdarbības pasākums un lieliska iespēja uzņēmējiem iegūt jaunus sadarbības kontaktus, prezentēt savu produkciju un, iespējams, motivēt izstādes apmeklētājus sava biznesa uzsākšanai,” uzsver Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.
Līdztekus uzņēmējdarbības attīstībai veltītām aktivitātēm apmeklētājus priecēs kultūras programma, kuras ietvaros notiks dažādas zīmola “Latvijas Labums” aktivitātes, tostarp Zemgales reģiona tautastērpu parāde, Latvijas dizaina modes demonstrācijas, kā arī Zemgales novadu kolektīvu uzstāšanās. Pie izstāžu zāles notiks “Latvijas Labums” produktu degustācijas mājražotāju un amatnieku tirdziņa ietvaros. Alus cienītājiem būs iespēja nobaudīt Zemgalē darīto alu īpaši izveidotā “Zemgales alus sētā”.
Ikviens uzņēmējs tiek aicināts savu dalību pieteikt, rakstot Zane Siliņai uz e-pastu: zane.silina@tukums.lv vai zvanot pa tālruni 63107284 vai 29807500.