Aktualitātes

17. novembrī plkst. 18.00 Zentenes kultūras namā notiks svinīgs Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienai veltīts pasākums. Tā laikā gaidāms kāds īpašs mirklis – tiks apbalvoti bērnu zīmējumu konkursa “Brauc uzmanīgi – šeit esam arī mēs” uzvarētāji.
Zīmējumu konkursā savus darbus varēja iesniegt bērni vecumā no četriem līdz 12 gadiem, kopumā Sēmes bibliotēkā nonāca 15 autoru 15 darbi. Par labākajiem seši žūrijas komisijas pārstāvji sīvā konkurencē atzina trīs zīmējumus, kuru autorus gaida arī pārsteiguma balvas. Ļoti īpašs ir 1. vietas ieguvēja pārsteigums – uzvarētājam pienāksies ne tikai naudas balva 50 eiro apmērā, bet arī iespēja savu zīmējumu, iestrādātu četrās metāla plāksnēs, kā papildinošu elementu redzēt izvietotu pie skolas Sēmē un pirmsskolas bērnu uzraudzības grupas “Pekauši” Zentenē esošajām ceļazīmēm “Uzmanību, bērni!”.


“Izsludinot konkursu, lūdzām, lai bērni ļaujas fantāzijas lidojumam un uzzīmē to, kā izprot drošību uz ceļiem. Vēlējāmies uzzināt, kas, bērnuprāt, autovadītājiem liktu nekavējoties saprast, ka tuvumā atrodas mācību iestāde un bērni. Tādā veidā gribējām iesaistīt mūsu pagasta jauno paaudzi sabiedriskajās aktivitātēs, stiprināt kopējo izpratni par atbildīgu dalību ceļu satiksmē un, protams, arī pievērst autovadītāju uzmanību konkrētajām pagasta vietām, liekot būt vēl piesardzīgākiem šajā posmā,” nodomu atbalstīja Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldes vadītāja Silvija Rabkēviča.
Ideja papildināt jau esošās ceļa zīmes ar uzmanību piesaistošiem elementiem radās trīs biznesa augstskolas “Turība” studentēm, kas nolēma to piedāvāt realizēt Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldei. “Līdzīgu izpildījumu biju redzējusi Itālijā, ļoti gribēju, lai šāds elements ceļu satiksmē būtu redzams arī Latvijā. Tieši tādēļ nolēmām realizēt projektu, kura mērķis ir uz skolas tuvumā izvietotajām ceļa zīmēm “Uzmanību, bērni!” veidot papildinājumu ar bērniem asociatīva elementa izvietošanu. Tas nodrošinās šīs ceļa zīmes pastiprinātu un tūlītēju nolasīšanu, līdz ar to uzlabojot drošību,” pastāstīja viena no studentēm Agnese Kalve. Viņa uzsvēra, ka aizvien aktuālāka sabiedrībā kļūst drošības tēma tieši ceļu satiksmē, tādēļ ikviens mēģinājums tam pievērst cilvēku uzmanību, ir nozīmīgs.
Ceļa zīmju papildinošo elementu ar konkursa uzvarētāja zīmējumu uzstādīšana ir saskaņota ar a/s “Latvijas Autoceļu uzturētājs”. Zīmes būs 40X60 centimetrus lielas un tās paredzēts ieviest līdz decembrim.

Inita Fedko